روند تاریخی تحول محتوای عجایبنگاریها نشان از پیوند آنها با رخدادهای اجتماعی و فرهنگی دارد. تعداد محدودی قطار و پرواز مستقیم از شهرهای اصلی توریستی چین (پکن ، شانگهای ، چنگدو و شیان) به ژانگ جیاجی وجود دارد. از عجایبنامهها بهعنوان دانشنامههای عمومی یاد میشود که در آنها از همة وجوه هستی سخن به میان میآید. در آیین مسیحیت “جمعه خوب” (Good Friday )، جمعه قبل از عید پاک است که در آن از به صلیب کشیده شدن مسیح یاد میشود. از میان شعبههای یاد شده، آنچه با خرافهها و اساطیر آمیخته شده، و از طریق پیشوایان دینی به تحریم آن حکم شده، قسم آخر است.
جیمز کامرون هم در مصاحبه ای به تاثیر قله های چین در طراحی کوه های شناور اشاره نموده است. اگرچه با اضافه کردن نانوذرات YSZ به پوشش اکسید کروم، سختی پوشش کاهش جزیی یافت، اما چقرمگی آن بواسطه استحاله زیرکونیای تتراگونال به میزان عمده ای افزایش پیدا کرد. آنها به امید کشف سلاح های بیشتر و پیدا کردن دروازه باستانی در پاندورا مستقر می شوند اما غافل از این هستند که پاندورا در چرخه زمستانی قرار دارد و وقتی فصل بهار برسد با هجوم تعداد بیشماری بیگانگان وحشی که بیدار شده اند روبرو خواهند شد. چنانکه گفته شد، در بینش اسطورهای برای هر حادثه علتی وجود دارد.
برای فهمیدن این موضوع، ماموریت VERITAS ترکیب این مناطق مرتفع را مطالعه خواهد کرد، از جمله مقایسه محتوای سنگهای آتشفشانی بازالت در آنها با محتوای سنگها در ارتفاعات پایین تر. به گزارش space، ترکیب این تصاویر با اطلاعات دانشمندان به فهمیدن ساختار طولموجهای این سیاره کمک میکند. سفینه Sanctuary که با استفاده از آن به سیارات مختلف سفر میکنید، به عنوان هاب اصلی بازی عمل میکند و در آنجا قادر به خرید و فروش تسلیحات و دریافت ماموریتهای خود خواهید بود و با این حال گردش در سفینه یک ایراد بزرگ و آزاردهنده دارد.
مدار عطارد کاملا به شکل بیضی است و در نتیجه فاصله آن از خورشید بین 47 تا 69 میلیون کیلومتر تغییر میکند. همه چیز در تاریکی و ابهام فرو رفته وظیفه دخترک این است که او باید در این سیاره به حل معماها بپردازد تا راه بازگشت به زمین را بیابد و بفهمد که چه کسی و به چه دلیلی او را رها کرده است. با اینحال نشان میدهد که جنگ چه اثراتی روی افراد دارد. زیرا محتمل بودن دسترسی معرفتی خصوصی، بر یک پیشفرض استوار است و آن نیز اینکه: «اگرچه نمیدانیم فرد چه منظوری دارد و یا در ذهنش چه میگذرد ولی بههرحال، او منظوری دارد؛ بههرحال، او چیزی را مدنظر داشته است».
سیاره ای منحصر به فرد به دلیل هیدروسفر است و وجود حیات در آن منجر به پیدایش اکسیژن در جو آن شده است. ظهور اسلام در رفتار مذهبی، شکل تفکر و شناخت فرد از خود و رابطهاش با کاینات تغییر اساسی به وجود آورد. با گذر زمان این اندیشه در تمامی زوایای زندگی، روحیات، طرز تفکر و رفتارهای جمعی انسان رشد یافت و نظم اجتماعی دنیای کهن را در قالب نظم کیهانی به وجود آورد. دو قمر مریخ، فوبوس و دیموس، در سال 1877 و در یک هفته توسط منجم آمریکایی هال کشف شد.
«رتق» و «فتق» دو کلمه متضادند: رتق به معنای «چسباندن دو چیز» و فتق به معنای «جداسازی دو چیز متصل به هم» هستند (مصطفوی، 1360: 9/20). بنابراین یک تراکم و بههمپیوستگی قبل از آفرینش آسمانها و زمین وجود داشته است که خداوند آنها را از هم جدا کرده و سپس به توسیع آسمان پرداخته است و مؤیّد این سخن آیه «وَ السَّماءَ بَنَیْناها بِأَیْدٍ وَ إِنَّا لَمُوسِعُونَ» (ذاریات/47) است که میفرماید: و ما آسمان را با قدرت بنا کردیم و آن را وسعت مىبخشیم. جهت استفاده مخلوط پودری در فرآیند پاشش پلاسمایی، پودرها به صورت آگلومره درآمده و بر زیرلایه فولادی 304L پاشش داده شدند.
به این ترتیب، تا مدتهای دراز جهان به صورت مجموعهای از قدرتهای اسطورهای و تأثیرات جادویی متجلی میشد. به این شیوه از آگاهی اسطورهای که نه بر پایة ساختار عقلانی و به صورت مفهومی بلکه بر پایة درک بیواسطه و تأثرات عینی، بهویژه در پیوند تنگاتنگ با آسمان و اجرام سماوی، به دست میآید، شناخت تنجیمی گفته میشود. تلاش کیهانشناسی فلسفی برای شناسایی جهان پیرامون و درک قوانین موجود در طبیعت با بهرهگیری از علم نجوم در شکل «هیئت» آن عینیت مییابد و در قالب الگوهای هندسی متشکل از افلاک تودرتو واقعیتر میگردد. گروهی از نویسندگان با تمرکز بر منافع و خواص پدیدههای گوناگون به تفکیک دقیقتر نجوم و تنجیم پرداختهاند.
در مقابل، رویکرد تنجیمی در بستر کیهانشناسی اسطورهای میکوشد پیوند میان عالم علوی و عالم سفلی را بر پایة اثربخشی ستارگان بر جهان مادی توضیح دهد. در این رویکرد توجه بیشتر بر تصاویر ذهنی است که به مدد نگارگران چیرهدست قالبی عینی و ملموس یافته است. اما اگر بخواهیم تعریفی کوتاه از اسطوره به دست دهیم، میتوانیم بگوییم اسطوره نوعی حکایت و بازگویی است، داستانی است سنتی که در ضمن آن تصاویر ذهنی جمعی انسان از جهان بیرون و روابط ناظر بر آن به یاری الفاظ و کلمات بیان میشود. در اینگونه از شناخت انسان میکوشد به یاری استدلال و روابط علت و معلولی تفسیری عقلانی از جهان هستی به دست دهد، تفسیر و تصویری که در آن زمین ساکن و در مرکز عالم معرفی میگردد و حرکاتی که در اطراف زمین و در دنیای تحت قمر رخ میدهد یا رو به مرکزند که زمین در کانون آن است یا رو به محیط که آسمان در کانون آن است.
این تحولات جایگزینی صور در کجا رخ میدهد؟ چنانکه کاربرد واژة «تنگری» به معنی آسمان نشان میدهد که این مفهوم، هم در معنای مادی و هم در معنای کائناتی آن، مورد پرستش این اقوام بوده است. محمدجعفر اشکواری هم در مقالة «جهانشناسی در عجایبنگاریها»، با تکیه بر جهانشناسی دینی، به مسئلة جهاننگاری و اجزا و عناصر شناخت جهان در این متون میپردازد. دستة چهارم شامل آن دسته از پژوهشهایی است که با رویکردی هنری به اینگونه متون پرداختهاند. دیانا دلاوری نیز در کتاب نگارگری موجودات بحری در عجایب المخلوقات زکریای قزوینی به شکل تخصصیتر به این امر پرداخته است. عجایب الدنیا، منسوب به ابن محدث تبریزی، عجایبنگاری دیگری از این دوران است.
ورود ترکان به سرزمینهای اسلامی و حضور گستردة آنان در ارکان خلافت عباسی و بعدتر در قالب سلسلههای محلی نیز از جمله عوامل مؤثر بر تحول فضای فرهنگی و سیاسی جامعة این دوران است. اقتصاد سینمایی از موضوعات غایب فضای نقادانه سینمای ایران است. کیهانشناسی موجود در عجایبنامهها تلفیقی از آرای گوناگون است. کیهانشناسی موجود در عجایبنامهها تلفیقی از آرای مختلف است. از جمله مهمترین متون جغرافیایی که در قالب عجایبنگاری در سدة چهارم تألیف شد، کتاب مروج الذهب فی معادن الجواهر اثر مسعودی (280-346ق) است. در اثر او میتوان به بازنمایی هر دو گونه کیهانشناسی دست یافت. موضوع هر دو اثر خصوصیات شهرها، اماکن، صنایع و مردمان است و هر دو دارای گفتار مفصلی در باب وضعیت جغرافیایی زمین و کوهها و دریاها هستند.
علاوه بر حلقه ها، زحل دارای 60 قمر به قطر تقریبی ۱۰کیلومتر و چندین قمر کوچکتر نیز می باشد. از سوی دیگر سیاستهای خواجه نظامالملک (408-485ق) در ایجاد مدارس نظامیه که بر پایة مذهب اشعری بنا گردیده بود، زمینه را برای تغییر فضای فرهنگی جامعه از علوم عقلی به علوم نقلی و تثبیت این سنت فکری فراهم کرد. یکی از دانشمندان علوم سیارهای به نام ژان لوک مارگو، که اکنون در UCLA است، این ماجرا را «پیروزی علم بر احساسات» نامید. تاکنون دانشمندان نمی توانند حتی برخی از آنها را مطالعه کنند. هدف نویسنده در این تحقیق این است که با عنایت به زمینههای تاریخی عجایبنامهها، بهعنوان منابعی مهم در درک ذهنیت جمعی و فرهنگ حاکم بر جامعة ایران عصر میانه، رویکرد تنجیمی این متون را با تأکید بر کیهانشناسی اسطورهای مطالعه کند.