پرستار سالمند برای کمک به رفع مشکلات شنوایی
درمان پیرگوشی و کاهش شنوایی در سالمندان دلایل+علائم و انواع آن! همیاران فرشته
با تشخیص صحیح، استفاده از وسایل کمک شنوایی مناسب، آموزش و آگاهیبخشی، ایجاد محیط مناسب و حمایت روانی و اجتماعی، میتوان به بهبود کیفیت زندگی آنان کمک کرد. همچنین، بهرهگیری از تکنولوژیهای نوین میتواند نقش مؤثری در تسهیل ارتباطات و کاهش مشکلات ناشی از کم شنوایی ایفا کند. با توجه به این نکات، میتوانیم اطمینان حاصل کنیم که سالمندان کم شنوا زندگی با کیفیت و رضایتبخشی خواهند داشت. کم شنوایی در سالمندان یکی از مشکلات شایع است که میتواند تأثیر زیادی بر کیفیت زندگی آنان داشته باشد. این مشکل نه تنها میتواند منجر به احساس انزوا و افسردگی شود، بلکه بر ارتباطات اجتماعی و حتی تواناییهای روزمره سالمندان نیز تأثیر منفی بگذارد. به همین دلیل، مراقبت مناسب و توجه ویژه به این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است.
این نوع از اختلالات گفتاری، به دلیل ضعف درعملکرد تارهای صوتی سالمند به وجود میآید. به مرور زمان مشکل گرفتگی صدا و عدم توانایی در ادای کلمات، در گفتار سالمند اختلال ایجاد کرده و منجر به بروز مشکل میشود. در گام دوم، سالمند ممکن است دچار کاهش اعتماد به نفس شده و کم کم از ارتباطات اجتماعی و بسیاری از فعالیت های خود چشم پوشی کند. افسردگی و انتخاب کنج نشینی و انزوا از دیگر عوارضی است که کم شنوایی می تواند در سالمند ایجاد کند. اگر یکی از نزدیکان شما مانند والدینتان بیشتر از حد معمول صحبت میکنند یا درک گفتار شما برایشان دشوار است، ممکن است با مشکل شنوایی مواجه باشند. توجه به این عوامل میتواند به درک بهتر و مدیریت مؤثرتر پیرگوشی کمک کند.
- این اختلال همچنین باعث میشود افراد نتوانند به خوبی کلمات را به یاد آورند، کلمات اشتباه بگویند، گزینش مناسبی از کلمات نداشته باشند و حتی نتوانند جمله بندی مناسب و مفهومی داشته باشند. {
- یکی از مهمترین مشکلاتی که در پیری گریبانگیر سالمندان و حتی افرادی که وظیفه مراقبت و نگهداری از سالمندان را برعهده دارند ، کم شدن میزان شنوایی است. |}
- حتی برخی از آنها هنگام استفاده دیگران از فناوری کلافه و بیطاقت میشوند؛ یکی از دلایل شگفتانگیز مقاومت سالمندان در برابر یادگیری فناوری این است که آنها از ناتوانی در استفاده کامل از امکانات آن ترس دارند. {
- به ندرت، کاهش شنوایی مرتبط با افزایش سن میتواند ناشی از ناهنجاریهای گوش خارجی یا گوش میانی باشد. |}{
- زمان میبرد تا شما به تماشای افراد در حین صحبت کردن عادت کنید و مردم به صحبت با صدای بلندتر و واضح تر عادت کنند. |}
- خانوادهها و مراقبان باید با صبر و حوصله به سالمندان گوش دهند و از هرگونه رفتار تند یا نادیدهگیری پرهیز کنند.
پیر گوشی با گذشت زمان و به تدریج اتفاق خواهد افتاد تغییرات زیادی در داخل گوش باعث ایجاد بیماری پیرگوشی در سالمندان میشود. ممکن است از دست دادن شنوایی در مدت زمان ۳ روز و یا حتی ناگهانی اتفاق بیفتد در اینصورت این بیماری جزو فوریتهای پزشکی بوده و باید حتماً سالمند را نزد پزشک ببرید. البته به طور معمول با افزایش سن از دست دادن شنوایی هم گاهی اتفاق میافتد و این میتواند به دلیل تغییراتی در عصب شنوایی گوش داخلی، گوش خارجی و گوش میانی سالمند باشد. بالا رفتن سن چالشهای بسیاری را با خود به همراه دارد که یکی از این چالشها، کاهش شنوایی است. کم شنوایی در سالمندان یک بیماری بسیار شایع است که در افراد بالای 65 سال خود را نشان میدهد. پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید تا اطلاعات کافی درباره روشهای کنار آمدن با کم شنوایی در سالمندان نیز بدست آورید.
کلینیک سمعک تهران صفیر یکی از معتبرترین مراکز تخصصی و تجویز سمعک در شمال شهر تهران است. تجویز انواع سمعک های نامرئی، پشت گوشی، استخوانی ، وایرلس، فراهوشمند از بهترین برندهای سمعک دنیا از کشورهای آمریکا، آلمان، کانادا، دانمارک ، سوییس در این مرکز با آخرین روش های تجویزی روز دنیا انجام می شود. اگر مشکل شنوایی وجود نداشته باشد سالی یک بار بهتر است ارزیابی شنوایی انجام شود اما اگر سابقه ارثی کم شنوایی وجود داشته باشد لازم است هر شش ماه یکبار، تست شنوایی صورت گیرد. استفاده از وسایل صوتی اگر با شدت بالا باشد قطعا باعث آسیب شنوایی غیر قابل بازگشت می شود لذا توصیه می شود اگر از این وسایل استفاده می کنید با شدت پایین گوش کنید. برای کسب اطلاع از انواع سمک گوش از جمله سمعک حلزونی به دیگر مقالات سایت مراجعه نمایید. مربیان ویژه میتوانند به شما در یادگیری نحوه لب خوانی یا خواندن گفتار کمک برسانند.
به توصیه مجله کانادایی HealthLink BC، آزمایشهای معمول شنوایی را هر دو سال یکبار انجام دهید. از سن 60 سالگی شروع کنید و اگر کم شنوایی تشخیص داده شد، سالانه آزمایش کنید. سلولهای مویی-سلولهای حسی که در بالای غشای پایهای قرار دارند، موج صدا را منتقل میکنند. 4- پرهیز از مکانهایی که سر و صدای زیاد محیط دارند، مانند رستورانها یا مکانهایی با موسیقی زنده. در سایت تهران صفیر برای آشنایی بیشتر با انواع سمعک و برندهای گوناگون، مقالات جامعی نوشته شده است.
مثلا وقتی به رستوران میروید، نزدیک آشپزخانه یا نزدیک گروهی که در حال پخش موسیقی هستند ننشینید. کاشت حلزون (COKE-lee-ur) دستگاههای الکترونیکی کوچکی هستند که با جراحی در گوش داخلی کاشته میشوند و به ارائه حس صدا به افرادی که عمیقا ناشنوا یا کم شنوا هستند کمک میکنند. متخصص گوش و حلق و بینی پزشکی است که در تشخیص و درمان بیماریهای گوش، بینی، گلو و گردن تخصص دارد. برای اینکه بدانید کدام سمعک برای سالمند مناسب می باشد باید بگوییم که این بستگی به نوع کم شنوایی سالمند دارد. معمولاً از دو سمعک برای تعادل صدا ها می توان کمک گرفت و به وسیله آن درک سالمند از کلمات را در جاهای پر سر و صدا بالا برد و مکان یابی صدا را هم برای سالمند آسانتر کرد.
این وضعیت میتواند به دلیل تغییرات طبیعی در ساختار گوش و عصب شنوایی یا عوامل ارثی باشد. این نوع کاهش شنوایی معمولاً به آرامی پیشرفت میکند، به همین دلیل ممکن است فرد دیرتر متوجه مشکل شود. مراجعه به پزشک برای درمان و تشخیص مشکلات شنوایی اهمیت زیادی دارد و میتواند تأثیرات مثبتی بر کیفیت زندگی سالمندان داشته باشد. مراجعه منظم به پزشک میتواند به تشخیص زودهنگام مشکلات شنوایی کمک کرده و از پیشرفت مشکلات جلوگیری کرده و درمان مؤثرتری را فراهم کند. مشکلات دیگر بزرگسالان و سالمندان مثل وزوز گوش و اختلال تعادل ممکن است، حداقل در بخشی از پروسه مدیریت و مراقبت از شنوایی ادیولوژیک اتفاق بیفتد. هرچند بیشتر این افراد گزارش هایی مثل زنگ زدن، همهمه و صداهایی در حین فعالیت های روزانه می دهند.
از جمله این تکنولوژیها میتوان به دستگاههای شنیداری هوشمند، نرمافزارهای ترجمه همزمان و اپلیکیشنهای موبایلی اشاره کرد که به سالمندان کمک میکند تا ارتباطات بهتری داشته باشند و از انزوا دور بمانند. مشکلات شنوایی در سنین سالمندی می توانند به صورت وزوز گوش، کاهش وضوح صداها، عدم تشخیص صداها یا برخی از حروف از همدیگر و .. آنها در اغلب مواقع از نحوه صحبت کردن افراد ایراد می گیرند و از آنها می خواهند بلندتر و واضح تر سخن بگویند. برخی از اوقات ممکن است گوش خود را نزدیک دهان شما بگیرند تا بهتر متوجه صحبت شما شوند. زیاد کردن صدای تلویزیون، درخواست تکرار صحبت ها، عدم تشخیص صدای زنان و بچه ها و عدم تشخیص صدای اصلی از صدای پس زمینه نیز از دیگر نشانه های اولیه کم شنوایی در سالمندان می باشند. در این مقاله از مجله ایبک شما را با نحوه سازگاری سالمندان با کاهش شنوایی به کمک پرستار سالمند آشنا کردیم.
درمان و راههای تقویت شنوایی سالمندان
این مشکل ممکن است در مکالمات تلفنی نیز شدت بیشتری پیدا کند، چرا که صدای کم میتواند باعث سردرگمی و ناتوانی در پیگیری صحبتها شود. از همین رو پرستار در منزل، باید توجه ویژهای به این علائم داشته باشد. برای جلوگیری از آسیب بیشتر به شنوایی، سالمندان باید از محافظ گوش در محیطهای پر سر و صدا استفاده کنند. حضور طولانی مدت در معرض صداهای بلند میتواند به سلولهای حساس گوش آسیب بزند و کاهش شنوایی را تشدید کند.همچنین، اجتناب از استفاده طولانیمدت از هدفونها با صدای بلند توصیه میشود. انجام تمرینات شنیداری به سالمندان کمک میکند تا توانایی تشخیص و پردازش صداها را تقویت کنند.
همانطور که گفتیم تقویت شنوایی سالمندان از این حیث حائز اهمیت است که کم شنوایی میتواند انزوا، سردرگمی، خجالت و افسردگی را در پی داشته باشد. به طور متوسط از هر سه نفر در بازه سنی 65 تا 75 سال یک شخص معضل شنوایی دارد. دقت کنید که مشکل شنوایی سالمندان معضلی جدی است زیرا در بین آنها بسیار شایع بوده و موجب افسردگی و اختلال در توانبخشی سالمندان میشود. این خدمات به صورت 24 ساعته و در همه روز های سال توسط مرکز پرستار اول، ارائه میشود. تمامی حقوق مادی و معنوی، متعلق به مرکز خدمات پرستاری پرستار اول میباشد.
هدف شما بهعنوان یک فرزند، نوه و یا دوست، کمک به آنها در دیدن سریع ارزش فناوری است تا احساس بهتری داشته باشند و اعتمادبهنفس پیدا کنند که آنها هم می توانند شروع به یادگیری نحوه استفاده از فناوری کنند. هر فردی که قسمت هایی از مغزش ،که کنترل کننده قدرت تکلم و درک مطلب است، آسیب دیده باشد، در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارد. هرچند که این عارضه بیشتر در میانسالان و حتی افراد پیر تر، شایع تر است؛ به خصوص به دلیل وجود شرایطی مثل سکته، ولی به هر حال امکان ابتلا به آن در هر سنی وجود دارد. پرستار سالمند در خانه سالمندان نگار به صورت 24 ساعته از ایشان مراقبت میکند و هرگونه تغییر در گفتار سالمند را بلافاصله با پزشک در میان میگذارد. اگر فرد سالمند، به ناگهان اختلال کلامی را تجربه کند، پرستار این سالمند باید فوراً کمک پزشکی برای وی فراهم آورد.
این قسمت غشای پایه نامیده میشود زیرا به عنوان پایه یا طبقه همکف عمل میکند که ساختارهای شنوایی کلیدی روی آن قرار میگیرند. از دیگر نکات مهم و تاثیر گذار برای حفظ شنوایی سالم، برخورداری از تغذیه سالم، ورزش منظم و کاهش استرس و اضطراب است. به آنها بگویید که مجبور نیستند آهسته صحبت کنند، فقط واضحتر صحبت کنند. حتما سمعک خود یک دوره آزمایشی تست کنید و شرایط و ضوابط دوره آزمایشی را بدانید. تا زمانی که با گذاشتن و خارج کردن سمعک، تنظیم سطح صدا و تعویض باتری راحت نباشید با فروشنده سمعک خود در ارتباط باشید. او همچنین ممکن است شما را به یکی دیگر از متخصصان شنواییسنجی ارجاع دهد.
قبلا گفته شد، که طبق تحقیقات Kochkin سالیانه 122 میلیارد دلار از درآمدها در آمریکا صرف کم شنوایی های درمان نشده می شود. لذا استفاده ازسمعک وتقویت کننده و درمان کمشنوایی در مراقبت از شنوایی برای افراد و البته برای دولت بسیار پراهمیت میباشد. نتایج تحقیقات در مورد کم شنوایی سالمندان بر روی رفتار افراد کم شنوا را در ادامه مقاله مراقبت از شنوایی توضیح می دهیم. مهم است که از منابع بالقوه صداهای آسیبرسان آگاه باشید، مانند موسیقی بلند و ماشینآلات و فضاهای صنعتی پر سر و صدا. تلویزیون، رادیو، آب جاری یا افراد دیگری که صحبت میکنند، میتوانند در شنوایی یا درک اختلال ایجاد کنند. انجمن شنوایی کانادا گزارش میدهد که 90درصد از افراد مبتلا به کم شنوایی میتوانند ارتباط خود را با سمعکهای مجهز، مشاوره یا تغییرات محیطی بهبود بخشند.
افزایش تدریجی تنهایی و انزوا
این صداها به صورت یک نویز مداوم یا متناوب در یک یا هر دو گوش شنیده میشوند و معمولاً در سکوت شب یا محیطهای آرام بیشتر احساس میشوند. این علائم میتوانند از خفیف تا شدید باشند و برای برخی از سالمندان باعث استرس و بیخوابی میشوند. این احساس زنگ یا نویز ممکن است ناشی از آسیب به سلولهای شنوایی گوش باشد که با افزایش سن رخ میدهد. یکی از نشانههای اولیه کم شنوایی در سالمندان، مشکل در شنیدن صداهای آرام است. سالمندان ممکن است در مکالمات روزانه به ویژه در محیطهای ساکت، برای شنیدن صداهای کم مجبور به تمرکز بیشتری شوند.
امواج صوتی وارد گوش خارجی شده و از طریق یک راه باریک به نام مجرای گوش که به پرده گوش منتهی میشود، حرکت میکند. شنوایی به مجموعهای از رویدادها بستگی دارد که امواج صوتی موجود در هوا را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکند. 1400 © تمامی حقوق این سایت متعلق به پرستاری بهار می باشد، هرگونه کپی برداری از آن پیگرد قانونی خواهد داشت. ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
از دست دادن شنوایی ناگهانی، که ممکن است به دلیل ضربه مغزی یا دیگر مسائل پزشکی باشد، بسیار نگرانکننده است. در صورت بروز شنوایی ناگهانی در یک یا هر دو گوش، فوری باید به پزشک مراجعه کنید. یکی از بیشترین آسیب و مشکلات کم شنوایی به علت این است که افراد در محیط پر سرو صدا قرار دارند در چنین مواقعی لازم است که حتما از محافظ های شنوایی مانند قالب ضد صوت استفاده شود. به عقیده Arlinger احتمال منزوی شدن فرد کم شنوا وجود دارد؛ چرا که برای برقراری ارتباط موفق با او در هنگام صحبت کردن باید کلمات به صورت شمرده بیان شود، و همچنین از نشانه های بینایی برای فهم راحت موضوع استفاده کرد. به همین دلیل برخی از افرادکم شنوا از فعالیت های روزمره و باارزش کناره گیری می کنند؛ و پس از مدتی تحریکات ذهنی آنها نیز کاهش می یابد.
یکی از مهمترین مشکلاتی که در پیری گریبانگیر سالمندان و حتی افرادی که وظیفه مراقبت و نگهداری از سالمندان را برعهده دارند ، کم شدن میزان شنوایی است. علت کم شدن میزان شنوایی در سالمندان از بین رفتن یا صدمه دیدن سلول های عصبی مربوط به شنوایی است . با گذشت زمان و بالا رفتن سن مان مشکلات جسمی ما هم بیشتر میشود و این مشکلات باعث میشود نظم زندگیمان به هم خورده و دچار مشکلات فراوانی بشویم. تقریباً یک سوم از بزرگسالان بالای سن 60 سال، با مشکلات شنوایی تا حدودی مواجه میشوند. مشکلات شنوایی چه شدید و چه ضعیف باشند، میتوانند باعث از دست رفتن راحتی و توانایی ارتباط برقرار کردن و بدتر از همه از دست رفتن اعتماد به نفسشان شود. این امر می تواند کم کم بر رفتارهای فردی و اجتماعی سالمند تأثیر بگذارد.
کاهش شنوایی ناشی از سر و صدا به دلیل قرار گرفتن طولانی مدت در معرض صداهایی است که بسیار بلند یا خیلی طولانی هستند. چرا با افزایش سن شنوایی خود را از دست میدهیم؟ عوامل زیادی میتوانند با افزایش سن باعث کاهش شنوایی شوند. از سوی دیگر، برخی معتقدند که روش های گیاهی درمان کم شنوایی در بزرگسالان بی اثر است. زیرا پزشکی پیشرفت زیادی کرده است و به غیر از درمان کم شنوایی در سالمندان با گیاهان دارویی، گزینه های پزشکی موثر زیادی وجود دارد. ۴- بر اثر تصادف، پرت شدن از بلندی یا ضربه محکمی که به گوش وارد میشود( سیلی زدن یا ضربه زدن با هر وسیله ای دیگر) باعث شده که فرد سالمند شنوایی خود را از دست دهد و باعث کاهش شنوایی اش شود. این ضربه ها تاثیر بیشترشان روی سالمندان است زیرا آنها دارای بدن ضعیفی هستند.
{حساسیت به صداهای بلند
|}تمرینات آرامشبخش مانند یوگا، مدیتیشن، و تمرینات تنفسی به کاهش استرس و بهبود کیفیت خواب کمک کرده و در نتیجه عملکرد شنوایی را تقویت میکنند. شنوایی تنها به گوشها مربوط نیست، بلکه مغز نقش مهمی در پردازش و تفسیر صداها دارد. انجام تمرینات ذهنی مانند حل جدولهای کلمات متقاطع، یادگیری زبان جدید، یا پازلهای شنیداری میتواند به تقویت ارتباط بین مغز و سیستم شنوایی کمک کند. تقویت مغز از تحلیل شنوایی جلوگیری کرده و کمک میکند تا سالمندان صداها را بهتر و سریعتر پردازش کنند. در مورد اختلال در گفتار و تکلم، در قدم اول باید منبعی را که باعث ایجاد آن اختلال شده را شناسایی کرد.
به صورت مداوم از طریق این ابزارها با سالمند در ارتباط باشید تا او را به استفاده از این ابزار تشویق کنید. این اختلال میتواند ناشی از آسیب مغزی یا هرگونه تغییرات مغزی که روی سیستم عصبی تأثیر میگذارد، باشد. اگر دیس آرتریا به طرز ناگهانی رخ دهد، با اورژانس تماس بگیرید؛ چراکه ممکن است ناشی از سکته باشد. بازیابی توانایی بیان درک زبان کلامی-نوشتاری، هدف انجام گفتار درمانی میباشد. گفتاردرمانگران، مهارت های زبانی و حل مسئله را در فرد مورد ارزیابی و آزمایش قرار داده و تکنیک هایی را برای بهبود دادن مهارت های عملکردی-ارتباطی فرد در زندگی روزانه اش، به کار میگیرند. کم شنوایی موجب می شود سالمند صداها را به خوبی نشنود و در دریافت مفهوم سخنان مخاطب خود به مشکل برخورد کند.
1- اطلاع رسانی به دوستان یا پرستار سالمند، خانواده و شرکای ارتباطی از کم شنوایی شما. سپس حلزون گوش به عصب شنوایی برای درمان موارد اختلال شنوایی که در آن بیمار دچار نقص در سایر قسمت های گوش است که مانع رسیدن صدا به عصب می شود، وصل می شود. ترجیحاً بسته به مورد به درمان کم شنوایی با لیزر یا مداخله جراحی با کاشت حلزون متوسل شود. دورههای آموزشی فناوری را شرکت کنید تا نحوه استفاده از فناوریهای جدید را یاد بگیرید. بسیاری از مراکز آموزشی دورههای آموزشی فناوری مخصوص سالمندان برگزار میکنند. یک سالمند بلافاصله عباراتی مانند "مرورگر وب"، "کوکی ها"، "موس" و "پورتال" را درک نمی کند.
سایت اصلی